HTML> Metallica Club Scandinavia
 


  Förstasidan
  Nyhetsarkiv  Medlemmar
  Diskografi
  Historia
  Ordlista
  Vem är vem?  Turné 2008/2009
  Bilder  Bli medlem
  Direktlänk  Reportage
  Försäljning
  Om MCS
  Crew
  FAQ
  Kontakta oss
  CIOM
  TMCC
  Copyright


Oslo 2003


Oslo 2003 (av Bueto)

031201:
Vid 18-tiden ringde Martin ”Close-Up” Carlssons mobil, det var Niclas (killen som sköter Metallicas webbsidor) som meddelade att han hade anlänt till sitt hotell och undrade vad som skulle hända på kvällen. Själva satt vi och spelade kort i lägenheten som vi hyrt, detta var tidsfördrivet medan vi väntade på Niclas och Newz-Fredde skulle dyka upp. Newz-Fredde skulle inte anlända Oslo förrän senare på kvällen. ”Vi är där om en halvtimma” meddelade Martin och lade på. Kortspelandet avslutades och alla började pyssla med sitt.

35 minuter senare var vi på Niclas hotellrum, tog en öl och snackade lite skit. Vi bestämde oss att inte slösa någon tid på rummet utan drog snabbt ned till Karl Johan för att käka en bit och sedan hinka bira, vilket var kvällens prioritet.

Efter en god måltid och ett par roliga historier tog vi reda på vart stans billigaste ölställe låg, svaret visade sig vara Sports Bar (32 norska för en stor stark). Vi styrde våra steg dit så snart vi betalat för maten. Sports Bar är ett trevligt ställe med olika ölsportsaktiviteter så som dart, biljard, spelautomater och massor av sport på tv-skärmar. Vi började lira biljard och fick ett eget rum med lädersoffor, det kändes nästan lite lyxigt att ha ett eget rum och spela i. Många öl senare så var givetvis stämningen på topp. Dock var det dags att avrunda kvällen då Niclas skulle upp och jobba tidigt dagen efter. I den stunden dyker Newz-Fredde upp och alla tar en öl till.

Kvällen avslutas på en norsk Pressbyrå där nattmat inhandlas och sedan en sista öl på Niclas hotell. Just innan vi skulle åka iväg så anländer Elvis (MetClub-ansvarig), Big Mick och några andra crew-medlemmar. Newz-Fredde byter ett par ord med Elvis, sedan drar alla hem till sitt.

031202:
Tisdagen blev till en början lugn och skön. Newz-Fredde var nere på Niclas hotell för att möta upp med Martin (som hade snikt sovplats hos Niclas). Undertecknad och Roger (den fjärde resenären) tog det lugnt i lägenheten och träffade sedan de andra vid 12 då det skulle ätas. Därefter drog vi runt på stan i väntan på att kvällningen skulle nalkas och festandet kunde påbörjas.

Niclas meddelade att vi var på gästlistan och det var bara att gå till Knetan vid MetClub-båset och hämta ut passen. Sagt och gjort, vi travade dit och snackade lite skit med Knetan och hans kvinna. Vi stötte även på Elvis som vi snackade lite med.

Underteckand och Newz-Fredde ville se Godsmack som just skulle gå på. Dock stack vi efter tre-fyra låtar in på Godsmacks setlista för puben Galaway som låg rakt över gatan från Spektrum sett. Där spenderade vi resten av kvällen innan det var dags för Metallica. Givetvis blev det lite små hetsigt (som vanligt) när vi skulle in. De vanliga ingångarna släppte inte in V.I.P gäster, efter lite strul fick vi gå in via någon reception. Väl inne i Spektrum och nere på golvet sökte vi oss mot ljud- och ljusteknikernas bås. Där mötte vi upp med Niclas och blev insläppta så vi fick beakta konserten från det båset.

Själva konserten var ganska medioker och var inte någon av de bästa vi sett, det var något vi alla var överens om. Slutbetyget höjs givetvis i och med att vi fick se konserten från teknikernas bås. Bästa låten var Blackened och Battery.

Efter konserten smög vi backstage och snackade med både nya och gamla bekanta. Därefter styrde vi stegen till Niclas hotellrum, där drack vi upp den sista ölen i väntan på Niclas. När Niclas kom så tog vi direkt en taxi till John Dee för att kolla in efterfesten som som de anordnade. Baren var i princip övergiven men det fanns ändå ett 20-tal fans där. Några skulle bli riktigt glada då Niclas gav några av dem rikligt med Metallica plektrum. Puben stängde så småningom och alla begav sig till sitt.

031203:
Onsdagen blev en transportsträcka till en bit in på eftermiddagen. Undertecknad och Newz-Fredde slappade uppe på Niclas rum medans Martin gjorde en intervju med James och Roger var kulturell genom att besöka någon norsk flotte. Eftersom tristessen kom krypandes begav sig undertecknad och Newz-Fredde till puben Galaway för att dricka bira. Åter igen stötte vi på ett par bekanta från gårdagen, men även några från releasepartyt till St. Anger.

Vid 18 tiden ringde Björn från In Flames på mobilen. Vi snackade lite och berättade vart vi var. De skulle käka och sedan komma ner till puben. Dock uteblev de men strax innan vi skulle gå in så ringde basisten Peter och undrade vart vi var. Efter lite letande och dirigerande så möttes vi allihop backstage. Där efter bar det av till baren inne på Spektrum och sedan vidare ut på golvet bort mot ljus- och ljudteknikernas bås. Niclas dök upp och vi små snackade lite. Återigen fick vi bevittna en Metallica konsert från båset.

Kvällens konsert var mycket bättre än gårdagens. Setlistan var mycket bra med många snabba låtar och med en sång som satt där den skulle. Den låt som utmärkte sig var Fight fire with fire (personlig favorit). Givetvis var det även en fröjd att se och höra Whiplash live. Det var mer än tio år sedan sist (vad jag minns).

Efter konserten gav vi oss av direkt, det var bråttom att komma tillbaks till Stockholm. Vi gav även In Flames-pyrotekniker skjuts till dennes hem långt in i Västra Götaland.

Bueto vill tacka:
Niclas – Stort tack för att alltid ställa upp.
Medresenärerna – Trevligt sällskap är bra när man är ute och reser.
In Flames gänget – Man förstår att ni har bra drag på era låtar…
Elvis, Knetan och hans tjej – Jävla mycket trevligt men det är dessa också.

Bueto summering:
Liten kort resa med mycket tid i bil. Dock väger de goda minnena upp milen i bil. Det var kul att se Metallica två dagar i rad. Det var också jävligt kul att snacka med folk man träffat förut och de man bara hört om i olika storys. Jag börjar nu förstå att det är en liten speciell krets som har följt och fortfarande följer Metallica. Jävligt kul att höra deras storys från förr och samtidigt vara med och skapa nya. Grymt kul att In Flames (alla utom Daniel), samt några som jobbar för dom, kom upp till Oslo för att se en konsert. Kul killar.

Newz-Fredde vill tacka: Niclas – Som fixade gästlistan och som hade ett hotell med pub precis runt hörnet.
Medresenärerna – Trevligt sällskap är bra när man är ute och reser.
MetClub - Elvis och Knetan gjorde ett bra jobb att serva oss viktiga personer.

Newz-Fredde summering:
Fy fan vad skönt med Metallica-konserter som bara är ett stenkast hemifrån, för en gångs skull. Den här gången lutade jag mig tillbaks och lät de andra i sällskapet sköta planerandet. En annan fördel är att det dyker upp massor av gamla bekanta som man drar öl med och drar gamla turnéminnen med. Skönt att Metallica spelade upp sig under andra konserten. Roligt att träffa In Flames igen. Nu ser man fram mot 8 spelningar i Australien i januari, Norden-spelningarna i maj och förhoppningsvis några konserter i USA vid något tillfälle.Bologna 2008
Erik Lyséns repotage från Bologna 2008 som ingår i serien "konsertminnen".

CIOM 2006
Erik Lysén, initiativtagare till projektet Cliff In Our Minds, var med i Småland när minnestenen till Cliff Burtons ära invigdes.

Dublin 2006
Jesper, Hedeby, MetMike och ErCaZ åker till Dublin Irland för att vara med om en trollbindande kväll med Metallica.

Australien 2004
Newz-Fredde och Bueto åkte ner till Australien och gjorde åtta spelningar.

Oslo 2003
Bueto har skrivit ner lite från resan till Oslo och de två spelningarna där.

Summer Sanitarium Tour 2003
Newz-Fredde, Bueto och Hedeby tillbringade tre veckor i USA där de gjorde åtta spelningar på SST2003-turnén.

Tyskland 2003
Vi var fyra stycken som åkte ner till Tyskland för att medverka på de första tre spelningarna på världsturnén.

Förhandslyssning av St. Anger
Vi var ett gäng som fick höra St. Anger hos skivbolaget, fem veckor före skivsläppet. Läs vad vi tyckte.

Swedish Sanitarium Tour 2000
Newz-Fredde, Bueto och Hedeby tillbringade en vecka i bil för att hinna med fyra spelningar i USA.

y2k
Läs om Hedebys turer i USA under milleniumskiftet.

Summer Sanitarium 1994
Läs om Freddes sommar 1994 då han följde Metallica hela tre månader.


© Copyright 1995-2009 Metallica Club Scandinavia