Förstasidan
  Nyhetsarkiv  Medlemmar
  Diskografi
  Historia
  Ordlista
  Vem är vem?  Turné 2008/2009
  Bilder  Bli medlem
  Direktlänk  Reportage
  Försäljning
  Om MCS
  Crew
  FAQ
  Kontakta oss
  CIOM
  TMCC
  Copyright


Gott Nytt År! - 31:e december 2007Gott Nytt År på er alla. Nästa år ska vi skapa nya minnen tillsammans!
God Jul önskar MCS! - 24:e december 2007Metallica Club Scandinavia vill önska er alla en riktigt god jul! Passa på att äta mycket julmat nu för nästa år kommer ni att behöva all energi när Metallica för 3:e året i rad kommer till Europa!

Merry X-Mas to you all!


Metallica klara för Tjeckien! - 19:e december 2007

Ytterliggare ett meddelande finns idag att läsa på tjeckiska på Metallicas hemsida. Det verkar onekligen som om Lars har väldigt lite att göra..:

"Ahoj. Pokud porad drzite krok, neco pro Vas mame.....Tesime se na navrat do Prahy. Uvidime se 3. cervna 2008 na fotbalovem stadionu SK Slavia Praha v Edenu. Jasne, budeme mit pro Vas jeste nekolik dalsich koncertu v roce 2008. Hezke svatky!"

Då vi på MCS inte har någon som helst kunskap gällande det tjeckiska språket, undviker vi att göra ett försök till att översätta detta. Det som man dock kan klargöra är att Metallica kommer att göra en spelning i Prag den 3:e juni nästa år, på Slavia Stadium. Senast Metallica gjorde en spelning i Tjeckien var 2004 då man även som denna gång spelade i Prag.

Biljetterna till denna konsert släpps fredagen den 21:a december. MetClub kommer inte att erbjuda några förköpsbiljetter till denna spelning heller. Köp din biljett på www.ticketpro.cz.

Metallica 2008
28/5 – Śląski Stadion, Chorzow, Polen
30/5 – Pink Pop Festival, Landgraaf Megaland, Holland
3/6 – Slavia Stadium, Prag, Tjeckien (senast bekräftade datum)
7/6 – Rock Am Ring, Nürburgring, Tyskland
8/6 – Rock Im Park, Nürnberg, Tyskland

Diskutera denna nyhet i forumet.


Biljettinformation - 18:e december 2007

Polen
Ni som försökte få tag i biljetter till spelningen i Chorzow denna morgon märkte kanske att det inte gick som planerat, inte sant? Detta beror på att biljettförsäljningen har flyttats till fredag den 21:a december kl 10.00 istället.

Köp din biljett på www.ticketpro.pl

Holland
Biljetterna till Pinkpop Festival den 30:e maj släpps precis som tidigare annonserat den 16:e februari. Frågan har dock varit huruvida det går att köpa endagarsbiljetter till denna tredagarsfestival. MCS har undersökt detta och fått reda på att man kommer att sälja endagarsbiljetter, 20 000 biljetter / dag. Kostnaden för denna biljett kommer att ligga runt €65. Om man blir utan så finns det möjlighet till att köpa en tredagarsbiljett, man kommer att släppa runt 40 000 sådana, dock får man räkna med det dubbla priset.

Festivalens hemsida: www.pinkpop.nl
Köp din biljett på www.ticketservice.nl

Tyskland
Biljetterna till spelningarna på Rock Am Ring den 7:e juni och Rock Im Park den 8:e juni finns att köpa redan nu. Dessa kostar €125 styck. Än finns det ingen möjlighet att få tag på någon endagarsbiljett till dessa spelningar, anledningen till detta är att man först försöker att sälja så många biljetter för hela festivalen som möjligt. De senaste två åren har man dock inte sålt slut vilket innebär att man har släppt endagarsbiljetter någon månad innan festivalen. Tänk då på att Metallica faktiskt spelade på båda festivalerna 2006. Ett tips för dig som planerar att se fler spelningar nästa sommar är att ha lite is i magen och vänta.

Festivalernas hemsidor: www.rock-am-ring.com, www.rock-im-park.com
Köp dina biljetter på www.eventim.de eller www.tpp.de


Metallica klara för Polen och Holland! - 17:e december 2007

Precis som MCS erfarat har nu även spelningen i Holland blivit officiellt bekräftad! Detta meddelande går att läsa på Metallicas hemsida:

"Wij beloofden jullie dat we deze week meer shows zouden aankondigen. Wat dachten jullie van Pinkpop in Landgraaf (Nederland), op vrijdag 30 mei 2008! Wij zullen er staan! Dat is het voor nu, hou deze website in de gaten."

Vilket betyder något i stil med:
"Vi lovade att vi skulle presentera fler spelningar denna vecka. Vad tror ni om Pinkpop i Landgraaf (Nederländerna), Fredagen den 30:e maj! Vi kommer! Det är allt för tillfället, håller er uppdaterade på vår website."

Andra huvudakter på denna festival är Rage Against the Machine och Foo Fighters. Biljetter till Pink Pop Festival släpps den 16:e februari. Mer biljettinformation finner du på www.ticketservice.nl.


Ytterligare ett meddelande finns att läsa på polska:

Cheemy powiadomic panstwo ze mamy jeszcze jedno przesdstawienie w Chorzowie na Slasku 28 maja, 2008. Siuchajcie po wiecj informacji w tym tygodniu. To fszystki narazie. Dowiszenia.

Vilket betyder:
Vi vill berätta för er att vi har ytterligare en spelning i Chorzowie, Slasku den 28 Maj 2008. Mer information kommer denna vecka Det var allt för denna gång. Hej då

Arenan Metallica kommer att spela på heter Śląski Stadion. Metallica har spelat där 2 gånger tidigare, 1991 och 2004. Man kommer att sälja fem olika typer av biljetter: Ståplats (ca 340kr), Sittplats III (ca 340kr), Sittplats II (ca 400kr), Sittplats I (ca 500kr) och VIP (ca 2100kr). Köper man VIP-biljetten ingår mat och dryck och lite extra service, inget backstage pass eller motsvarande ingår. Biljetterna släpps i morgon, tisdag den 18:e december kl 10.00 lokal tid. OBS! Inga förköpsbiljetter till denna konsert kommer att finnas tillgängliga via MetClub.

Läs mer om MetClub här. Köp dina biljetter på www.livenation.pl eller www.ticketpro.pl.

Det ryktas för övrigt även om att Metallica kommer att spela på Download Festival i Storbritannien. Mycket tyder alltså på en rejäl festivalsommar för Metallica i Europa nästa år.

Metallica 2008
28/5 – Śląski Stadion, Chorzow, Polen
30/5 – Pink Pop Festival, Landgraaf Megaland, Holland (nyligen bekräftat)
7/6 – Rock Am Ring, Nürburgring, Tyskland
8/6 – Rock Im Park, Nürnberg, Tyskland

Diskutera denna nyhet i forumet.


SKOM och MCS på Stadsbiblioteket i Göteborg - 15:e december 2007Tony Asplund och Dante Emanuelsson fick i uppdrag av Metallica Club Scandinavia att presentera Metallicas dokumentär Some Kind Of Monster på Stadsbiblioteket i Göteborg och såhär gick det:

"Det gick bra, men det var som mest 10 personer i salongen - nästan mer nervöst att prata för färre än för fler!" säger Tony Asplund.
"Det värsta var iofs inte publiken utan de scenljus de hade som värmde enormt och gjorde att man inte såg vem man pratade till." fortsätter Tony.

Vi på Metallica Club Scandinavia tackar Tony och Dante för hjälpen!


SKOM och MCS på Stadsbiblioteket i Göteborg - 9:e december 2007

Idag kl 15.10 kommer två representanter från Metallica Club Scandinavia att prata Metallica på Stadsbiblioteket vid Götaplatsen i Göteborg. Efter detta kommer dokumentären ”Some Kind of Monster” att visas. Om ni har möjlighet så borde ni verkligen ta tillfället i akt och besöka stadsbiblioteket denna dag.

Some Kind of Monster är en dokumentärfilm som skildrar Metallica under inspelningen av albumet St. Anger. Metallica är då ett splittrat band där trötthet och brist på inspiration känns mycket påtagligt.

Plats: Stadsbiblioteket Götaplatsen (Göteborg), hörsalen en trappa ned.
Tid: 15.10


The Ecstasy of Gold nominerad till en grammy - 8:e december 2007

I förrgår blev nomineringarna klargjorda inför the 50th Annual Grammy Awards, och Metallica fick en nominering. Låten ”The Ecstasy of Gold” är nominerad i kategorin Best Rock Instrumental Performance (För solo-, duo-, grupp- eller samarbetsprojekt utan sång. Kategorin inkluderar Rock, Hårdrock och Metal. Enbart singlar eller enskilda musikspår kan bli nominerade.) Andra nominerade i samma kategori är Rush, Joe Satriani, Bruce Springsteen och Steve Vai.

Den 10:e februari få vi veta vem/vilka som vinner. Samtliga nomineringar finner du här.


Metallica till Europa i sommar - 6:e december 2007

Metallica har lämnat ett meddelande på sin hemsida, på tyska!

"Schone 6. Dezember an Dir und Deiner.
Wie geht's?
Oh - Als wir in einer "Deutcher" laune sind - wenn lhr interessiert seid - wir werden am Rock am Ring und Rock im Park auf 7-8 Juni 2008 spielen . . . oder so was.
Auf Wiedersehen "


Med andra ord är Metallica klara för två spelningar i Tyskland i sommar på Rock Am Ring och Rock Im Park den 7:e och 8:e juni.
Vi på Metallica Club Scandinavia väntar spänt på fler datum för vi har svårt att tro att det är de enda konserterna de gör i Europa.

Köp dina biljetter på www.eventim.de eller www.tpp.de.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Metallica släpper singel via Rock Band? - 5:e december 2007

Enligt flera källor på Internet kommer Metallica att släppa sin första singel från det nya albumet via spelet Rock Band.
Rock Band är ett spel där du med hjälp av en kontroll i form av en gitarr samlar poäng till olika låtar. Via spelet går det även att ladda ned låtar mot en viss avgift och enligt diverse källor är det där vi kommer finna Metallicas nya singel.
Paul DeGooyer som arbetar på MTV säger "There are a couple of things we've committed to, one of them with Metallica for example. They've reserved the right to give us their first single from their new album for the game."

Källorna har inte bekräftats från officiellt håll ännu.


Kirks hus Till Salu - 5:e december 2007

Kirk Hammett har haft sitt hus till försäljning i över ett år men fortfarande inte fått det sålt. Priset är därför sänkt till 10.5 miljoner dollar istället. En sänkning med cirka 20% mot utropspriset. Är huset något för dig? Följ denna länk.


Brutallica - 5:e december 2007

Ett coverband med namn Brutallica kommer att spela i Folkets Hus i Vilhelmina den 15:e december.

För mer information, klicka här.


Ny skiva i februari? - 3:e november 2007

För bara några veckor sen gick Metallica ut på deras hemsida och berättade att det inte fanns något att berätta om den nya skivan de sa att läget var status quo, consistent, constant, invariable, unaltered, unchanged, unfailing, uniform, unvarying. Men saker och ting har tydligen förändrats. För nu börjar det närma sig! Som det ser ut nu kommer deras nya skiva att släppas i februari. The Examiner.com pratade med Lars Ulrich precis innan en av konserterna på Bridge School Benefit. Främst pratade de om deras nya skiva. Den första på nästan fem år! Skivan är nästan färdig, de ska bara finslipa sången fram till december.

Något som chockat många fans är hur Metallica helt plötsligt valde bort Bob Rock och valde Rick Rubin som producent istället. Bob Rock har varit med Metallica sen de släppte braksuccén Metallica 1991.
Lars Ulrich: "But for our own sanity, our own creative survival, we needed to work with a different set of circumstances and dynamics. So we've been stripped of our defense mechanisms, and it's been very invigorating to be challenged again. Rick's taken everything we've known about making records and completely turned it upside down."

Och låttitlarna?
"There's one called "19," "10," "German Soup," Glass Cow," and even "Black Squirrel." Just names that relate to where the idea came from, like Glasgow, Scotland became "Glass Cow." And when we don't have anything clever to call it, we just call it a number. They're just silly working titles."

Kommer låtarna vara fyra-fem minuter långa?
"Well, the most of the intros are four to five minutes. I don't know — Metallica and short songs just don't go that well together. But whereas St. Anger was an exercise in over-pummelling the listener, these new songs echo some of our stuff from the '80s — long, epic journeys through different musical landscapes, heavier, but a lot more melodic."


LiveMetallica.com - 3:e november 2007

Metallica lade nyligen till en ny konsert som du kan ladda ned gratis på deras hemsida: LiveMetallica.com.
Denna gången lade de upp en konsert som har över tjugo år på nacken. Den 20:e december 1984 gick Metallica upp på scen i London. Och det hörs som om både Metallica och publiken hade skoj den kvällen!

Metallica började lägga upp gratiskonserter till nedladdning på deras hemsida redan 2003 i samband med skivsläppet av St. Anger.


Metallica på Bridge School - 30:e oktober 2007

I helgen spelade Metallica på Bridge School Benefit. Metallica spelade både på fredagen och lördagen inför ett utsålt Ampitheatre.
Detta var inte första gången som Metallica ställt upp på denna välgörenhetskonsert. Sist det begav sig var den 18:e och 19:e oktober 1997. Förutom Metallica framträdde även Neil Young, Eddie Vedder (med Flea och Jack Irons), Tom Waits.

Metallicas konserter var akustiska och med en väldigt spännande setlist:

I Just Want To Celebrate (Rare Earth)
Please Don't Judas Me (Nazareth)
Veteran Of Psychic Wars (Blue Oyster Cult)
Brothers In Arms (Dire Straits)
Disposable Heroes
All Within My Hands
The Unforgiven
Nothing Else Matters


30 sekunder från alla låtarna.Diskutera denna nyhet i forumet.
Köp konserterna på LiveMetallica.com - överskottet skänks till Bridge School.


Live Earth - 17:e oktober 2007

Den 7:e juli 2007 framfördes 150 framträdanden av några av världens största artister på scener runt om i världen för att öka medvetenheten om klimatfrågor.
Nu tre månader senare är det klart att en DVD med två skivor där bland andra Metallica, Foo Fighters, Linkin Park och Madonna medverkar ska släppas.

Förutom liveframträdandena medföljer sex stycken kortfilmer från Live Earth och en dokumentär om hur det hela gick till inspelad av prisade filmmakarna Nick Wickham och Emer Patten.


DVD 1:

01. SOS Allstars - Live Earth: London Opening
02. Genesis - Invisible Touch
03. Snow Patrol - Shut Your Eyes
04. Damien Rice & David Gray - Que Sera, Sera
05. KT Tunstall - Suddenly I See
06. Taking Back Sunday - My Blue Heaven
07. Paolo Nutini - What A Wonderful World
08. Black Eyed Peas - Where Is The Love
09. Duran Duran - Planet Earth
10. AFI - Miss Murder
11. John Mayer - Gravity
12. Corinne Bailey Rae & John Legend - Mercy Mercy Me (The Ecology)
13. Keane - Bedshaped
14. Metallica - Sad But True
15. Melissa Etheridge - I Need To Wake Up
16. Dave Matthews Band - Too Much
17. Kelly Clarkson - Sober
18. Angelique Kidjo - Tumba
19. Joss Stone - Right To Be Wrong
20. James Blunt - Wisemen
21. Beastie Boys - Intergalactic


DVD 2:

22. Keith Urban & Alicia Keys - Gimme Shelter
23. Enrique Iglesias - Bailamos
24. Missy Higgins - Steer
25. Wolfmother - Woman
26. Chris Cornell - Black Hole Sun
27. Bon Jovi - Wanted Dead Or Alive
28. Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way
29. Smashing Pumpkins - United States
30. Roger Waters - Another Brick In The Wall Part II
31. The Police - Driven To Tears
32. Crowded House - Better Be Home Soon
33. Rihanna - Umbrella
34. Linkin Park - Bleed It Out
35. Foo Fighters - Times Like These
36. Madonna feat. Gogol Bordello - La Isla Bonita


DVDn släpps den 20:e november. För mer info, klicka här.


Metallica på Live Earth galan i somras.Edit 071102 - Releasen har blivit ändrad till den 4:e december.


Pushead - 6:e oktober 2007

Pushead som under många år designat allt ifrån t-shirtar till växelspaksknoppar åt Metallica har nu kommit med nya t-shirtar som du kan köpa via MetStore.
Är ni medlem i MetClub använder ni denna länk.
Försäljningen av de nya sakerna börjar imorgon den 18:e oktober.
Metallica fortsätter även sin galna rea där du kan göra riktiga klipp!


Metallica med i Rock Band - 6:e oktober 2007

Tidigare har ni kunnat läsa här på Metallica Club Scandinavia om att Metallicas låt One kommer vara med på nya Guitar Hero.

Nu kan vi berätta att Metallica kommer vara med på ytterligare ett tv-spel - Rock Band.
Metallica lånar ut Enter Sandman ifrån skivan Metallica (The Black Album).
Spelet kommer att släppas den 23:e november.

Läs mer om Rock Band.


MetStore - 6:e oktober 2007

Blev du utan t-shirt i somras när Metallica var ute på turné? Hade du inte 200 kronor på dig just då? Oroa dig inte. Det som blev över har Metallica tagit med sig hem till San Francisco igen och nu säljer de ut allt för runt en 70 kronor!

Köp din t-shirt idag!


Och ni som är medlemmar i MetClub, logga in på ert konto för att få tillgång till ännu bättre priser och ett större sortiment. Vad sägs om en växelspaksknopp som är gjord i en limitierad upplaga på 100 stycken. Har ni tur kanske ni till och med får en som är signerad av James Hetfield!


Cliff Burton - 27:e september 2007


Idag är det 21 år sedan Metallicas före detta bassist Cliff Burton tragiskt omkom i en bussolycka utanför Ljungby i Småland.
Tidigare har vi på Metallica Club Scandinavia kunnat berätta om "With Cliff In Our Mind", en minneskonsert som kommer att hållas på Gyllene Rasten i Dörrarp utanför Ljungby den 29 september.

Det finns fortfarande biljetter till försäljning via Ticnet för er som ännu inte hunnit köpa!
Läs mer om minneskonserten här.


CliffInOurMinds.com nere - 17:e september 2007

CliffInOurMinds.com har varit nere ett tag och anledningen till att sidan inte fungerar för tillfället är för att det webhotel de använt sig av har gått i konkurs. Sidan kommer komma upp inom kort igen.
Har ni några frågor gällande With Cliff In Our Mind kontaktar ni Erik.

Edit 071002 - problemet är löst och sidan fungerar felfritt igen.


Köpa Kirks gamla bil? - 9:e september 2007

Tony Smith som en gång i tiden var Metallicas tour manager säljer sin Porsche 911 Carrera 4 som han fick av Kirk Hammett genom en vadslagning.

Året var 1991 och precis innan Metallicas bästsäljande skiva Metallica (The Black Album) skulle släppas. Kirk och Tony satt tillsammans på ett flyg och pratade om det kommande skivsläpet. Kirk berättade för Tony att han var orolig över vad folk skulle tycka om skivan. Den var trots allt lite annorlunda mot de tidigare skivorna. Tony sa då till Kirk att han inte skulle oroa sig och att den säkerligen skulle säljas i 10 miljoner exemplar. Kirk svarade då att ifall den sålde i 10 miljoner exemplar skulle Tony få Kirks prisbelönta Porsche.

Några år senare under tiden Metallica var på turné blev så The Black Album certifierat med 10x platinum vilket innebar att skivan sålts i 10 miljoner exemplar i USA.
Vid den tiden hade vadslagningen nästan glömts bort. Men i ett uppehåll i turnén kom så Kirk helt oväntat med ett kuvert till Tony. I kuvertet fanns registreringsbevis och nycklarna till Porschen.

Vill du köpa Kirks gamla Porsche 911 Carrera 4 som bara tillverkades i en limitierad upplaga på 959 stycken? Följ då denna länk: Ebay Motors.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Akustiskt - 4:e september 2007

Metallica kommer gå ur studion ännu en gång för att spela på Bridge School välgörnhetskonsert. Konserterna kommer hållas den 27:e och 28:e oktober i Ampitheatre i Kalifornien. Konsertern kommera vara helt akustiska och det blir den andra gången Metallica ställer upp på välgörenhetskonserten.
Förutom Metallica kommer bland andra Neil Young, Eddie Vedder (med Flea och Jack Irons), Tom Waits framträda.

Biljetterna släpps på söndag 18:00, svensk tid och för de två speldagarna kommer det släppas cirka 44 000 biljetter. Med tanke på att det var längesen Metallica uppträdde i Nordamerika bör ni vara på hugget då efterfrågan av de här biljetterna kommer vara enorm!
Ni som är medlemmar i MetClub har möjlighet att köpa biljetter via klubben.

För mer information: http://www.bridgeschool.org/
Diskutera denna nyhet i forumet.

Edit 071006 - LiveMetallica.com kommer spela in konserterna.


Rick Rubin - 3:e september 2007

Metallicas nya producent Rick Rubin har ställt upp på en lång intervju för The New York Times där han berättar om sitt sätt att vara i studion, varför han valde att börja arbeta för Columbia Records. Vidare berättar han om artister han samarbetat med som tex. Johnny Cash och nu Metallica.

Läs hela intervjun med Rick Rubin här.
Diskutera denna nyhet i forumet.


Harptallica - 3:e september 2007

Harptallica tolkar Metallicas The Unforgiven på harpa.


Biljetter till With Cliff In Our Mind- 24:e augusti 2007

Biljetterna till "With Cliff In Our Mind" finns nu att köpa på Ticnet.
Läs mer om konserterna här.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Disposable Heroes - 19:e augusti 2007

Jonas, grundaren till The Metallica Collectors Club (TMCC) filmade Metallica när de den 12:e juli framförde Disposable Heroes på Stockholm Stadion.


With Cliff In Our Mind - 16:e augusti 2007

Föreningen Cliff In Our Minds och Metallica Club Scandinavia kan idag presentera banden som kommer att ställa upp på minneskonserten ”With Cliff In Our Mind”, som kommer att vara på Gyllene Rasten i Dörrarp utanför Ljungby den 29 september.

Banden
Nutellica [GER] Se ett klipp med Nutellica live här.
Gravemachine [NOR]
Age Of Fury [SWE]
Fourever [SWE]
Faith [SWE]
Elohim [SWE]

Biljetter
Förköpsbiljetter finns att köpa via Ticnet och de kostar kostar 100 kronor (+15 kronor i serviceavgift).
Boka dina biljett här!

Spelningen/Kvällen
“With Cliff In Our Mind” kommer att hålla till på Gyllene Rasten, Dörrarp i närheten av Ljungby. Läs mer på cliffinourminds.com för vägbeskrivning. Evenemanget börjar kl 17.30 den 29:e september 2007 och beräknas pågå till efter midnatt. Restaurangen kommer att vara öppen, tex-mex buffé med valfri dryck kommer att erbjudas för 100kr. Baren kommer att vara öppen hela kvällen, legitimation krävs för inköp av alkoholhaltiga drycker.

Boende
Det finns gott om plats för kamping vid Gyllene Rasten, det finns även stugor att hyra. Alternativt finns det även möjlighet till hotell i Ljungby.

Länkar
www.cliffinourminds.com
www.gyllenerasten.se


Bilder - 13:e augusti 2007Vi på Metallica Club Scandinavia söker bilder ni tagit på Metallica under sommarens turné, eller varför inte äldre bilder? Vi gör det enkelt, har ni bilder på Metallica ni tagit och som ni vill dela med er av? Skicka in dem till oss!

Skicka era bilder till och berätta när bilderna blev tagna och vem som tagit dem. Har ni tur kanske vi publicerar dem på sidan!

...och förresten, ta en titt på grabbarnas t-shirtar!


Ross Halfin - 11:e augusti 2007


Ross Halfin som var Metallicas fotograf från 1984-1996 har under sommaren blivit ombedd att följa med Metallica på deras Sick Of The Studio Tour. Resultatet av hans jobb blev helt enkelt fenomenalt!

Gå in på hans hemsida och se mer av hans bilder: www.rosshalfin.co.uk.


The Heavy Metal Box! - 11:e augusti 2007

Rhino Records kommer släppa en box de valt att kalla "The Heavy Metal Box" innehållandes fyra cd-skivor med totalt 70 låtar från åren 1968-1991. Bland de 70 låtarna kommer Metallica ha med två låtar, Whiplash och One. Förutom Metallica kommer artister som Iron Maiden, Deep Purple, Black Sabbath, Alice Cooper, Motörhead och många många fler vara med på skivorna.
Boxen med dess exklusiva design av en Marshallförstärkare kommer släppas i en limitierad utgåva. Andra icke limitierade utgåvor av boxen med annorlunda förpackning kommer också att finnas tillgängliga.
Försäljningen av boxen börjar den 2:a oktober med ett pris på cirka 450 kronor. Du kan köpa boxen här.

Disc 1

01. In-A-Gadda-Da-Vida - Iron Butterfly
02. Summertime Blues - Blue Cheer
03. Easy Livin - Uriah Heep
04. Highway Star - Deep Purple
05. Billion Dollar Babies - Alice Cooper
06. Lost Johnny - Hawkwind
07. Bad Motor Scooter - Montrose
08. Working Man - Rush
09. Man On The Silver Mountain - Ritchie Blackmore's Rainbow
10. Detroit Rock City - Kiss
11. The Ripper - Judas Priest
12. Cat Scratch Fever - Ted Nugent
13. Lights Out - UFO
14. Godzilla - Blue Oyster Cult
15. Demolition Boys - Girlschool
16. White Witch - Angel Witch
17. The Phantom Of The Opera - Iron Maiden
18. Neon Knights - Black Sabbath


Disc 2

01. Ace Of Spades - Motorhead
02. Am I Evil? - Diamond Head
03. Nice Boys - Rose Tattoo
04. Attack Of The Mad Axeman - Michael Schenker Group
05. Denim And Leather - Saxon
06. Blitzkrieg - Blitzkrieg
07. Gangland - Tygers Of Pan Tang
08. Witching Hour - Venom
09. You've Got Another Thing Comin - Judas Priest
10. The Number Of The Beast - Iron Maiden
11. Star War - Raven
12. Say What You Will - Fastway
13. Black Funeral - Mercyful Fate
14. Animal (Fuck Like A Beast) - W.A.S.P.
15. Mean Streak - Y&T
16. Holy Diver - Dio
17. Queen Of The Reich - Queensryche
18. Whiplash - Metallica


Disc 3

01. Rock You Like A Hurricane - Scorpions
02. Metal Health" - Quiet Riot
03. Into The Fire" - Dokken
04. Balls To The Wall - Accept
05. Round And Round - Ratt
06. I Wanna Rock - Twisted Sister
07. The Boulevard Of Broken Dreams - Hanoi Rock
08. Big Bottom - Spinal Tap
09. Midnite Maniac - Krokus
10. I'll See The Light, Tonight - Yngwie J. Malmsteen's Rising Force
11. Crazy Nights - Loudness
12. Shake Me" - Cinderella
13. Watch The Children Pray - Metal Church
14. To Hell With The Devil - Stryper
15. A Little Time - Helloween
16. Wrecking Crew - Overkill
17. Caught In A Mosh - Anthrax
18. Peace Sells - Megadeth


Disc 4

01. Still Of The Night - Whitesnake
02. Rock Me - Great White
03. Talk Dirty To Me - Poison
04. Bathroom Wall - Faster Pussycat
05. Hall Of The Mountain King - Savatage
06. Kiss Me Deadly - Lita Ford
07. Hail And Kill - Manowar
08. Trial By Fire - Testament
09. Welcome Home - King Diamond
10. South Of Heaven - Slayer
11. One - Metallica
12. Cult Of Personality - Living Colour
13. Youth Gone Wild - Skid Row
14. Cowboys From Hell - Pantera
15. Beg To Differ - Prong
16. Dead Embryonic Cells - SepulturaSo What! - 5:e augusti 2007

Nya So What! har börjat skickas ut till alla som är medlemmar i MetClub. Tidningen som är inne på sitt fjortonde år drar fram ett Metallica som få visste fanns. Det äldsta av det äldsta!

Förutom att So What! är på väg är det rea i Metstore och det har även tillkommit en del bakgrundsbilder från deras senaste turné. Och i vanlig ordning gäller det enbart er som är medlemmar i MetClub.

Direktlänk till bakgrundsbilderna.
Direktlänk till rean.


Intervju med Lars - 5:e augusti 2007

Brittiska tidningen Metal Hammer intervjuade nyligen Lars där han bland annat säger att de gjorde Some Kind Of Monster enbart för att reta upp Kerry King. Läs mer här.


Guitar Hero III - 5:e augusti 2007

Ladda era spelkonsoler för nu är det officiellt att Metallica kommer ha med låten One från skivan ...And Justice For All på nya Guitar Hero som kommer släppas runt jul.
Läs mer om Guitar Hero här.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Ett meddelande från James - 28:e juli 2007

In the last few weeks there have been a lot of rumors flying around saying that I was detained by airport security in London while on tour in Europe. I'm here to tell you that it never happened... pure fabrication! The story is simply that there is no story... it's scary how gullible and easily fooled the press is!

With that said, we had a blast out there on the "Sick of the Studio" tour and big thanks to everyone who came out to the shows and to the crew who made it happen. Now back to the studio...


Årets fest och årets tävling!Till alla er som köpte en Metallica Club Scandinavia t-shirt har vi glada nyheter!
Vad sägs om att kunna vinna ett armband som gör att ni kommer in i den främre sektionen på Stockholm Stadion utan att behöva köa i timmar?

Ni läste rätt. Vi på Metallica Club Scandinavia har kommit över några armband som vi tänker ge bort till någon av er!

Det enda ni behöver göra är att ha på er eran MCS t-shirt, leta upp någon av oss i crew:et, svara rätt på två frågor...är ni först med detta är armbandet ert!

Frågorna är som följer:

Vilken var den första t-shirten som hade ett Pushead motiv?
Vilken var den sista coverlåt Cliff Burton spelade innan han dog?


Kan du svaren på ovanstående frågor, har på dig en MCS t-shirt ska du leta upp någon av oss i MCS Crew någonstans på stan mellan 13:00 - 15:00 och berätta de rätta svaren. Är du först med det vinner du ett armband!

Ännu ett armband till någon med en MCS t-shirt kommer att lottas ut på Dirty Harry någon gång mellan 15:00 - 18:00.

Under kvällen kommer det även vara ett musik-quiz på Dirty Harry där fina priser från Metallica Club Scandinavia, Universal Music, Bengan Records och Dirty Harry lottas ut!

Observera att man inte måste vara medlem i Metallica Club Scandinavia för att komma på festen! Det enda som krävs är att du är över 18 år.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Metallica på Live Earth 6:e juli 2007

Metallica kommer imorgon gå upp på scen i London på Live Earth galan som hålls på nya Wembley Stadium.
Detta kommer inte vara en vanlig Metallica-konsert utan Metallica kommer dela scen med Madonna, Red Hot Chili Peppers och många fler. Framträdandet med Metallica är räknat till cirka tjugo minuter.

Live Earth är en 24 timmars - 7 kontinents konsert som arrangeras för att rädda vårt klimat. Över hundra artister kommer att uppträda och konserten beräknas att ses av över 2 miljarder människor!
Konserterna kommer att hållas i New York, London, Johannesburg, Rio De Janerio, Shanghai, Tokyo, Sydney och i Hamburg.

Sveriges Television kanal 2 kommer att sända galan från och med klockan 10:00 till 08:00 söndag morgon.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Förfest och efterfest- 19:e juni 2007

I ett samarbete mellan Metallica Club Scandinavia och Dirty Harry kan vi stolt presentera förfesten och efterfesten ni ska gå på den 12:e juli!

o - 18 år.
o - Öppet från cirka 15:00 till 05:00

Gratis inträde innan konserten och efter konserten är det 50kr inkl. garderob som gäller!
Restaurang Harry B. James, Regeringsgatan 47 i Stockholm. (karta)
Speciella mat- och drinkmenyer till humana priser.

Mer info kommer.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Meet & Greet - 6:e juni 2007

Är du medlem i MetClub och ska på någon konsert med Metallica i sommar? Då har du chansen att få träffa bandet backstage!

Om någon vecka åker Metallica ut på deras Europa-turné som de valt att kalla Sick Of The Studio Tour. I vanlig ordning kommer de ha något som kallas för Meet & Greet innan konserterna. Det är helt enkelt en stund då medlemmar i MetClub får chansen att träffa bandmedlemmarna backstage!

o - Att vara med och tävla om att vinna en plats till ett Meet & Greet är gratis! Det enda som behövs är ett medlemskap i MetClub.

o - Tänk på att ni enbart kan tävla om ett Meet & Greet pass till varje konsert tillfälle men till så många konserter ni vill!

o - Sista dagen att anmäla sig är den 20:e juni.

Alla frågor i ämnet besvaras i denna tråd på forumet.


Lars blir pappa igen- 26:e maj 2007

I måndags fick Lars Ulrich och Connie Nielsen sitt första barn tillsammans. Det blev en pojke som ska heta Bryce Thadeus Ulrich-Nielsen. Mamma Connie och nyfödde Bryce mår efter förlossningenln bra!
Lars har två barn från sitt tidigare äktenskap med Skylar Ulrich.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Sista beställningen - 24:e maj 2007

Nu är det sista chansen för er som vill ha Metallica Club Scandinavias t-shirt! Torsdagen den 31:a maj stänger vi försäljningen av t-shirten. Kanske för gott så passa på och beställa!

De fem sista som beställer en t-shirt får även ett Metallica Club Scandinavia plektrum som är tryckt i en väldigt limitierad upplaga!

Beställ din t-shirt här.


Vinn biljetter - 20:e maj 2007

Vinn biljetter till Metallicas utsålda konsert på Stockholm Stadion i sommar!
Bandit kommer i veckan ha en tävling där du kan vinna biljetter genom att ringa in och berätta vilka riff som spelas.

Läs mer om tävlingsreglerna på Bandits hemsida.


Spring break över! - 12:e maj 2007

Metallica som varit lediga från studion ett tag går nu tillbaka in i studion för att öva in de nya låtarna innan de spelar in dem.
Lars Ulrich har tillsammans med sin gravida flickvän Connie Nielsen varit hemma i Danmark under ledigheten medan andra bandmedlemmar har spenderat sina dagar på Hawaii för att surfa. Metallica har varit i studion sen i mitten av mars för att spela in deras nionde studioalbum. Detta blir deras första album med Robert Trujillo som bassist. Robert blev medlem i Metallica under 2003 och ersatte Jason Newsted som hoppade av redan 2001.

För att se alla bilderna med Metallica i studion måste du vara medlem i MetClub.


MCS blir ännu bredare! - 9:e maj 2007

Metallica Club Scandinavia samarbetar numera med Cliff In Our Minds (CIOM) och The Metallica Collectors Club (TMCC) och är mycket stolta över att täcka in allt ifrån ett forum, nyheter, information, Cliff In Our Minds till en sida för die hard Metallica collectors. MCS är det första Local Chapter till MetClub som startades och med den breda profilen vi har idag är vi ett av de största Local Chapters i världen!

- CIOM www.cliffinourminds.com
- TMCC www.tmcc.se


Metallica på konsert med Megadeth- 27:e april 2007

James Hetfield och Lars Ulrich sågs på onsdagskvällen på konserterna med Heaven And Hell, Megadeth och Machine Head på Forum i Los Angeles. De stod inne i mixerbordets område till de tillsist blev upptäckta av publiken. Vakterna fick efter upptäckandet bilda en ring runt mixerbordet för att förhindra att någon kom in. Publiken började vråla Metallica om och om igen.

Dave Mustaine i Megadeth var tidigare gitarrist i Metallica i början av 80-talet men blev utsparkad precis innan Kill Ém All skulle spelas in. Han blev omedelbart ersatt av Kirk Hammett.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Förbanden till Metallica är klara - 9:e april 2007

Förbanden till Metallicas turné i sommar är klara och är som följer:

Torsdag den 28:e juni - Lissabon
Metallica
Joe Satriani
Stone Sour
Mastodon

Fredag den 29:e juni - Bilbao
Metallica
Incubus
Biok

Söndag den 1:a juli - Werchter
Metallica
Incubus
Interpol
The Kooks

Tisdag den 3:e juli - Aten
Metallica
Stone Sour
Mastodon
Dirt Spawn Disease

Torsdag den 5:e juli - Wien
Metallica
Heaven And Hell
Bullet For My Valentine

Söndag den 8:e juli - London
Metallica
Bullet For My Valentine

Tisdag den 10:e juli - Oslo
Metallica
Him
Turbonegro

Torsdag den 12:e juli - Stockholm
Metallica
Him

Fredag den 13:e juli - Århus
Metallica
Volbeat
Mnemic

Söndag den 15:e juli - Helsingfors
Metallica
Him
Apocalyptica

Onsdag den 18:e juli - Moskva
Metallica
Him

Diskutera denna nyhet i forumet.


New rules and directions for the future of MCS! - April 1, 2007

Due to new Terms & conditions from Metclub, we have decided to...

...april april!

Nej, vi kommer inte bli ett internationellt local chapter för att vi nått 5% utländska medlemmar. Nej, ni behöver inte skriva enbart på engelska i forumet. Nej, ni behöver inte skicka tillbaka tröjorna för att få dom omtryckta.

Vi hoppas att ni inte blev allt för upprörda över vårt lilla aprilskämt. För er som sovit bort hela söndagen och missade det hela, så finns det att läsa i sin helhet här: http://www.metallica.nu/forum/viewtopic.php?t=5952


Turnén är komplett - 31:a mars 2007

Metallica har nu offentliggjort alla datum på sin turné i sommar som de valt att kalla "Sick Of The Studio '07". På turnén besöker de ställen de aldrig tidigare varit samt en del klassiker som Wembley i London.

Sick Of The Studio Tour '07

28:e juni - Lissabon, Portugal - Super Bock Super Rock Festival
29:e juni - Bilbao, Spanien - Bilbao BBK Live Festival
1:a juli - Werchter, Belgien - Rock Werchter Festival
3:e juli - Aten, Grekland - Rockwave Festival
5:e juli - Wien, Österrike - Rotundenplatz
8:e juli - London, Storbritannien - Wembley Stadium
10:e juli - Oslo, Norge - Valle Hovin Stadion
12:e juli - Stockholm, Sverige - Stadion
13:e juli - Århus, Danmark - Vestereng
15:e juli - Helsingfors, Finland - Olympic Stadium
18:e juli - Moskva, Ryssland - Lushniki Stadium


Metallica som just nu är i studion för att spela in sitt nionde studioalbum ser fram emot sommarens turné och skriver på deras hemsida: "We can't wait to hit the road and start spreading the 'Tallica love in the summer."


Metallica uppdaterar The Vault - 31:a mars 2007

Metallica lägger till en ny konsert i The Vault. 21:a september 1986 - Hannersmith Odeon, London, Storbritannien.
Det är helt gratis att ladda ned ifrån The Vault! Det enda du behöver göra är att registrera dig på sidan. Spelningarna som ligger på The Vault varierar i kvalitet och ibland kan det gå långsammare att ladda ned därifrån om man jämför med Livemetallica.com. Tänk på att vara snabba när ni ska ladda ned ifrån The Vault. Ena dagen finns spelningen där för att andra dagen vara ersatt med något annat.

LiveMetallica.com


Ny bok: Metallica and Philosophy... - 28:e mars 2007

Det kom ett mail...

Författaren Bill Irwin hörde av sig till oss och berättade om sin nya bok, "Metallica and Philosophy: A Crash Course in Brain Surgery", som kommer släppas den 6 april. Direkt från pressreleasen:

Metallica is the “thinking man’s” metal band and the headbanger’s CNN. Snobs and music critics have often dismissed Metallica as mindless noise; we’re here to set the record straight. “In pursuit of truth no matter where it lies,” this book considers questions philosophers have been pondering for ages, including:

o Does Metallica’s music provide an Aristotelian catharsis or does it just make kids go postal?
o Can “Fade to Black” save you from suicide?
o Are we all in the “Sanitarium”? How can we “Escape” to be free?
o What can Nietzsche tell us about the God That Failed?
o What can Descartes and “One” tell us about the relationship between the mind and the body?
o Did Lars make a sound argument against Napster?

Läs hela pressreleasen här! (PDF-format, 231 kb)

Nyfiken på boken?
Klicka här för att smygläsa ur kapitel 7, "Metallica, Nietzsche, and Marx: The Immorality of Morality".

Köp boken direkt på Adlibris.com!


Fritt fram för flicka att heta Metallica - 17:e mars 2007

En sju månader gammal flicka i Kungälv får heta Metallica i förnamn. De har en oenig länsrätt beslutat.

Läs mer på GP.se: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=333418

Och för er som blir sugna, här kan ni ladda ner blanketten för namnändring hos Skatteverket.


Vinn biljetter till Metallica - 28:e februari 2007

Tillsammans med Festivalbussen presenterar Metallica Club Scandinavia årets häftigaste tävling!

VINN EN RESA FÖR TVÅ PERSONER TILL STOCKHOLM FÖR ATT SE METALLICA LIVE PÅ STOCKHOLMS STADION!

1:a pris: En resa för två personer till Stockholm för att se Metallica, inkl. biljetter till konserten.
2:a pris: En resa för två personer till Stockholm med festivalbussen.com, exkl. biljetter till konserten.
3:e pris: En resa för en person till Stockholm med festivalbussen.com, exkl. biljetter till konserten.

Följ denna länk och svara på tre enkla frågor angående Metallica. Då får du en tävlingskod som du SMS:ar till angivet nummer. Kostnad per SMS är 20 SEK plus eventuell SMS-avgift av din egen operatör.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Stadion är slutsålt - 26:e februari 2007

Biljetterna till Metallicas konsert i sommar sålde slut på 45 minuter!

Vi på Metallica Club Scandinavia kan bekräfta att biljetterna till Metallicas konsert på Stockholm Stadion den 12:e juli i sommar är slutsålda!
Klockan 09:00 idag släpptes biljetterna och direkt därefter var trycket så högt på Ticnets hemsida att det var omöjligt att komma in på sidan eller komma fram via telefon.

"Det här är ett av de släpp som det har varit högst tryck på, i klass med konserterna med Robbie Williams och U2." - Tobias Brandt, VD för Ticnet.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Nytt ansikte på Cliff In Our Minds! - 25:e februari 2007

Från och med nu har Metallica Club Scandinavia officiellt inlett samarbetet med föreningen Cliff In Our Minds. För er som inte vet startade CIOM insamlingen till Cliff Burtons minnessten i Småland. Igår kväll uppdaterades hemsidan med mycket information, artiklar, bilder och filmklipp. Även designen på hemsidan har gjorts om. Ta gärna en titt på sidan så kanske ni känner igen vilken annan hemsida den efterliknar.

Cliff In Our Minds

Diskutera denna nyhet i forumet.


Förköpsbiljetterna, förlängt! - 23:e februari 2007


MetClub har förlängt tiden du kan köpa förköpsbiljetter till klockan 15:00 i eftermiddag. Om du inte redan fått biljetter är det dags att köpa nu!

Endast ståplatser tillgängliga.

Diskutera denna nyhet i forumet.


T-shirt! - 23:e februari 2007

Pst, nu har vi en Metallica Club Scandinavia t-shirt ni kan ha på er på spelningarna i sommar!

Diskutera denna nyhet i forumet.


Metallica klara för Danmark! - 23:e februari 2007

"One more Scandinavian stop on the Sick Of The Studio ’07 tour."

Efter många rykten om en eventuell spelning på Roskilde Festivalen i Danmark blev det i natt klart att Metallica gör en spelning i Danmark – i Århus! I och med denna spelning kommer bandet att besöka samtliga skandinaviska länder under kommande turné (bortsett Island). Metallica, men speciellt Lars Ulrich, ser fram emot att spela i Danmark igen. Senast Metallica spelade i Danmark var 2004, då i deras nationalarena Parken i Köpenhamn.
Under konserten hände det något som händer väldigt sällan när Metallica är på turné i dagsläget, de fick strömavbrott! När strömmen kom tillbaka bad James om ursäkt och sa att de tyvärr inte hade med några akustiska gitarrer.

Sick Of The Studio Tour '07

1:a juli - Werchter, Belgien Rock Werchter Festival
3:e juli - Aten, Grekland Rockwave Festival
5:e juli - Wien, Österrike Rotundenplatz
10:e juli - Oslo, Norge Valle Hovin Stadion
12:e juli - Stockholm, Sverige Stadion

13:e juli - Århus, Danmark Vestereng *

15:e juli - Helsingfors, Finland Olympic Stadium
18:e juli - Moskva, Ryssland Lushniki Stadium


* Senast bekräftade datum.


Frågor eller funderingar

Av erfarenhet vet vi att de brukar uppstå en hel del frågor när det gäller Metallicas spelningar i Skandinavien och biljettsläppen till dessa. För att hjälpa alla svenska metallicafans med eventuella frågor har vi därför inrättat en speciell frågemail, där du kan skicka dina frågor angående Metallica, biljetter och sommarens spelningar i Skandinavien.

Klicka här för att öppna mailformuläret och skicka din fråga. Observera att detta endast gäller för frågor som rör spelningarna i Skandinavien. Övriga frågor om turnén eller Metallica i allmänhet hänvisar vi till forumet, eller så är du välkommen att kontakta oss via länken i vänstermenyn.

Diskutera denna nyhet i forumet.


Fler förköpsbiljetter! - 22:a februari 2007

Tidigare idag såldes alla förköpsbiljetter slut till Metallicas spelning på Stockholm Stadion i sommar. MetClub har nu säkrat fler biljetter av Ticnet. Nu har ni som blev utan ännu en chans att köpa era biljetter före alla andra!

Förköpsbiljetterna kommer att vara till salu från klockan 21:00 ikväll till klockan 09:00 imorgon.

Har du redan beställt förköpsbiljetter tidigare och försöker beställa fler nu kommer din order automatiskt att annulleras.

Tänk på att du kanske blir tvungen att stänga av din firewall och ditt virusprogram för att länken ska fungera. Glöm ej att sätta igång programmen igen efter avslutat köp.

Direktlänk till sidan på MetClub.


Konsertresor till Metallica! - 22:a februari 2007

Metallica Club Scandinavia kommer i samarbete med Festivalbussen.com att arrangera resor från ett trettiotal orter i Sverige till Metallicas konsert i Stockholm. Mer information om detta under morgondagen.

I morgon fredag kommer även ytterligare spännande nyheter. Håll ögonen öppna!


Förköpsbiljetterna är slutsålda! - 22:a februari 2007

“Stockholm clubber tickets sold out!”

Idag på förmiddagen bekräftar Metallicas officiella fanclub The Metallica Club att förköpsbiljetterna som var tilldelade fanklubbens medlemmar är slut:

"Thanks for your patience tonight with the pre-sale for the Stockholm show wow you guys bought up all the tickets we had fast!!! And believe us, there were a lot held for Clubbers."

Vårt forum överöstes igår av frågor angående försäljningen av biljetter hos Ticnet. Det var fullt möjligt att förboka biljetter redan igår hos återförsäljaren.

MetClub bekräftar även problemet hos Ticnet som uppstod under gårdagen. Tydligen hade Ticnet gjort en rejäl miss i deras system då förköpsbiljetterna släpptes en dag för tidigt. MetClub hann dock stoppa försäljningen innan allt för många biljetter hade blivigt sålda samtidigt som dom bad Ticnet att lägga till fler biljetter till fansens förköp. MetClub säger också att dom som hann beställa biljetterna på utannonserad tid (idag kl 09.00) fick sina biljetter.

En annan felaktig information MetClub hade erhållit var att det skulle vara möjligt att få biljetten hemskickad via post. Detta stämmer inte heller då enda sättet att hämta ut biljetterna är via s.k. Ticnet-ombud eller ATG-ombud. Biljettförsäljningen skulle också vara begränsad till fyra biljetter per medlem (enligt uppgift av MetClub) men om man gjorde beställningen igår så kunde man beställa betydligt fler biljetter.

Det är beklagligt att sånt som detta skall behöva inträffa. Ni som inte fick tag i någon biljett under förköpet har fortfarande chans att köpa biljett hos Ticnet på Måndag morgon kl 09.00.Diskutera denna nyhet i forumet.


Metallica kommer till Sverige! - 21:a februari 2007

Vi på Metallica Club Scandinavia kan nu bekräfta att Metallica kommer till Sverige i sommar för en konsert!

Den 12:e juli kommer Metallica kliva upp på scen på Stockholm Stadion för andra gången i deras karriär. Senast det begav sig på Stockholm Stadion var den 30:e maj 1993 med en viss Robert i förbandet.
Metallica spelade senast i Sverige den 30:e maj 2004 på ett helt utsålt Ullevi i Göteborg!

Biljetterna till spelningen i Stockholm kommer släppas klockan 09:00 den 26:e februari på Ticnet. Var på hugget för sist de spelade i Sverige såldes det närmare 60 000 biljetter (utsålt) på två timmar!
Är du medlem i MetClub kan du köpa dina biljetter redan den 22:a febuari!

Vidare kan vi bekräfta spelningar i Norge, Finland och Moskva.

Sick Of The Studio Tour '07

1:a juli - Werchter, Belgien Rock Werchter Festival
3:e juli - Aten, Grekland Rockwave Festival
5:e juli - Wien, Österrike Rotundenplatz
10:e juli - Oslo, Norge Valle Hovin Stadion
12:e juli - Stockholm, Sverige Stadion
15:e juli - Helsingfors, Finland Olympic Stadium
18:e juli - Moskva, Ryssland Lushniki Stadium

Diskutera denna nyhet i forumet.


Inspelning av skiva, sen turné - 12:e februari 2007

Metallica kommer med stora nyheter och säger att de ska gå in i studion den 12:e mars och börja spela in den nya skivan! Metallica har inte släppt någon skiva sen 2003 då de släppte St. Anger.

"We're pretty fuckin' psyched about it and pretty fuckin' psyched to be sharing this experience with Rick."

Vidare berättar Metallica att de tänkt åka ut på en liten turné i sommar där Metallica besöker de länder som inte fick besök av dem 2006. Det är tänkt att turnén ska börja i slutet av juni och pågå i tre veckor. Att de kommer till Danmark kan vi räkna med då de skriver på deras hemsida att de "maybe hit a certain band member's home turf".

Diskutera denna nyhet i forumet.


James bil vann pris - 7:e februari 2007

James Hetfields 1953 Buick Skylark vann "Most Elegant" custom award på San Franciscos Rod, Custom and Motorcycle Show, som hölls den 12-14 januari i Cow Palace, San Francisco.

Foto: 1 2 3


Diskutera denna nyhet i forumet.


We All Love Ennio Morricone - 27:e januari 2007

Metallica har nu spelat in The Ecstasy Of Gold och självklart har vi ett kort ljudklipp ni kan lyssna på!

Lyssna på ett en minut långt klipp.

Metallica som just nu är i studion och spelar in deras nya album som beräknas släppas i slutet av 2007 har tagit sig tiden att hedra Ennio Morricone genom spela in The Ecstasy Of Gold. Metallica har använt låten som intro till deras konserter i mer än 20 år och nu har de gjort en egen version av den!
Skivan släpps den 20:e februari och förutom Metallica har även Bruce Springsteen, Roger Waters, Celine Dion och Quincy Jones gjort sina tolkningar på Ennios låtar. För att nämna några.
Ennio Morricone kommer att få en Honorary Academy Award för sitt livs prestationer den 25:e februari.

"Receiving an Oscar almost seems like too much, but I can't hide the fact that I'm very happy." sa Ennio Morricone när han fick reda på nyheten.

"I have been inspired by Morricone's raw unbridled emotion, especially in his western scores," säger James Hetfield. "As a band, we have used his moving 'Ecstasy of Gold' piece as an intro to our performances since 1983."

1. I Knew I Loved You - Celine Dion
2. The Good, The Bad And The Ugly - Quincy Jones feat. Herbie Hancock
3. Once Upon A Time In The West - Bruce Springsteen
4. Conradiana - Andrea Bocelli
5. The Ecstasy Of Gold - Metallica
6. Mal?na - Yo-Yo Ma
7. Come Sail Away - Renee Fleming
8. Gabriel's Oboe - Ennio Morricone
9. Conmigo - Daniela Mercury featuring Eumir Deodato
10. La Luz Prodigiosa - Dulce Pontes
11. Love Affair - Chris Botti
12. Je Changerais d'Avis - Vanessa And The O's
13. Lost Boys Calling - Roger Waters
14. The Tropical Variation - Ennio Morricone
15. Could Heaven - Denyce Graves
16. Addio Monti - Taro Hakase
17. Cinema Paradiso - Ennio Morricone

Diskutera denna nyhet i forumet.


Cliff Burtons minnessten flyttad - 15:e januari 2007

Cliff Burtons minnessten i Dörarp har flyttats. Johan Mörling, en av initiativtagarna till Cliff In Our Minds säger:

"Stenen flyttades inte långt, den är av synligt avstånd från den första platsen. Finns en del anledningar, den låg jättenära en parkering vilket blockerade uppsikten ganska rejält. Nu står den upp vid ett vackrare ställe men är också mer synlig från bland annat vägen. En annan viktig orsak är att att ha den liggande ner, speciellt på vintern gör mycket skada på stenen. Att ha den stående gör det svårare för att en "olycka" ska inträffa tex. att någon vill borsta bort smuts/snö och av misstag råka repa den mer småsten."

Diskutera denna nyhet i forumet.


Zakk Wylde om Metallica - 15:e januari 2007


Zakk Wylde blev intervjuad av Revolver Magazine angående Ozzy Osbournes nya album och kläckte ur sig följande:

"We just went in and jammed out the riffs, just like how they made 'Back in Black' and all the Sabbath record," said Wylde. "I don't need Bob Rock there to tell me what to do, like that 'Vagina Monologues' band Metallica. When you know where you're going, you don't need to ask for fucking directions!"


Lars om Metallica: The Videos - 12:e januari 2007


Metallica som i början av sin karriär vägrade göra musikvideos släppte nyss Metallica: The Videos 1989-2004. Dvdn innehåller alla Metallicas musikvideor. Här är några svar Lars gav sfgate.com för en vecka sen.

Q: You guys were not so into making videos at first. What changed?
A: You know what? Nobody wanted to make videos with us. So it wasn't like anybody was going, "Please come make a video for Seek and Destroy. It just didn't seem like we were part of that whole thing in the '80s.

Q: Do you remember the first time you saw Metallica on TV?
A: Yeah. I remember when I saw the first video that we did on "Dial MTV" or something, and it was pretty different from the nine other videos that were on there. So at least we got that part right.

Q: Do you have a favorite clip?
A: I would say the "One" video has aged pretty well. It still plays pretty unique, so I'm obviously pretty proud of that.

Q: What else do you like?
A: I Disappear plays pretty good. At least my 8-year-old thinks so, because Tom Cruise is in it.

Q: Tom Cruise was in a Metallica video?
A: Yeah. They asked if we would write a song for his movie (Mission: Impossible II), so I spent a whole day on the set with him in L.A., met John Woo, saw some of the footage and got the whole treatment, which was very cool. But we never interacted with him in the video. That was all cut together.

Q: Exactly how crazy was he at that time?
A: Tom Cruise? He's super cool. He instantly makes you feel like you've known him his entire life. He has that effect on you. I've seen him a couple of times since, and he always remembers my name. Good vibes.

Q: Is there anything you would have personally left off?
A: Nah. Looking at the list here, I can't say there are any of these videos that are embarrassing to me. There are some that are a little more experimental and some that make you scratch your chin, but I would say most of this stuff has aged better than I thought. Other than a few somewhat ridiculous haircuts, I'm pretty proud of this collection. I'm getting all misty-eyed.


Lars om nya skivan - 12:e januari 2007


Lars Ulrich säger i nya utgåvan av Englands Rythm Magazine att arbeta med Rick Rubin efter att ha spenderas 15 år och fem album tillsammans med Bob Rock har "a completely different energy, a whole new vibe."

Lars sa vidare att det kändes som om det var dags för en förändring.
"Rick, you know, between the Red Hot Chili Peppers and Audioslave and System Of A Down and Slipknot and what else, I mean, it's sort of like, okay, I mean, he's the obvious guy. He comes up with some great ideas and has a whole different way of looking at Metallica than Bob, which is not anything about Bob obviously, but it comes from a very different place and it's really revitalized some different things in us."

Metallica har skrivit låtar till deras nionde studio album det senaste året. Bandet kommer gå in i studion någon gång under denna månaden och albumet beräknas släppas i slutet av 2007.2008
2007
2006


© Copyright 1995-2009 Metallica Club Scandinavia