Metallica Club Scandinavia
http://www.metallica.nu/phpbb3/

Musiker sökes för doom/sludge-band
http://www.metallica.nu/phpbb3/viewtopic.php?f=12&t=9709
Page 1 of 1

Author:  Ala [ Thu 09 Jan, 2014 11:16 ]
Post subject:  Musiker sökes för doom/sludge-band

Hej!
Mitt namn är Alex Risberg och jag är på jakt efter ett par någorlunda likasinnade musiker att starta upp ett nytt band tillsammans med. Jag spelar annars bas och sjunger i Pike, ett doom/sludge-band från min hemstad Kungsör. Pike har (hittills) släppt två demos och ett kritikerrosat fullängdsalbum och spelat live runt om i Sverige med flera av de bästa tunga band scenen kan uppbringa. Sedan ett par år tillbaka bor jag i Uppsala och vår gitarrist i Växjö, så Pike ligger ofrivilligt på is tills vidare. Vi repar när vi kommer åt och gör 1-3 spelningar per år. Saken är den, att det inte räcker för mig. Jag vill, och behöver, spela mer.
Planen är att starta ett nytt band baserat i/omrking Uppsala. Alltså inget sidoprojekt eller något sådant, utan ett fullskaligt, seriöst band med inspelningar och många live-spelningar i siktet. Tanken är att köra någon slags skitig, brutal sludge utan några direkta hämningar. Man ska kunna slänga in lite grind, HC eller black metal och det gör ingenting. Jag vill fortsätta med samma musik och inom samma scen som jag verkat i med Pike sedan 2008, men ta det hela ett steg längre, göra det mer extremt eller vad man ska säga.
Problemet jag har är att ingen i min bekantskapskrets är inne på riktigt samma sväng som jag med doom, sludge och allt vad det heter. Jag spelar som sagt bas och sjunger och söker en trummis och minst en gitarrist. Det är bara bra om ni också är sugna på att gapa lite.
Hela min beskrivning kanske låter lite diffus, men jag vill inte sätta för mycket etiketter på vad jag är ute efter. Men jag tänker mig lite Eyehategod, Church Of Misery och sludge i det stuket. Men även band som Nails, Cough, High On Fire och Sleep känns som rimliga referensramar. Själv lyssnar jag på väldigt mycket olika musik, men hjärtat ligger i tung musik.
Låter detta intressant, tveka inte att höra av dig!Med vänliga hälsningar,
Alex RisbergFör att höra lite av det vi sysslar med i Pike, kolla in de här sidorna:
http://pike.bandcamp.com
http://www.facebook.com/PikeSweden

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/