It is currently Thu 20 Jun, 2019 9:04


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 1 post ]
Author Message
PostPosted: Tue 12 Mar, 2013 21:29 
MCS-crew

Joined: Thu 01 May, 2003 20:35
Posts: 735
Location: Göteborg
Kära forummedlemmar och Metallicafans!

Vi ber er läsa igenom och ta del av hela nedanstående information.

Som ni säkerligen har noterat så har forumet legat nere ett litet tag. Detta beror på ett allvarligt databashaveri hos vårt webhotell. Efter långt och nära arbete ihop med webhotellets support så måste vi, tyvärr, konstatera att de senaste dryga femton månadernas aktivitet här på forumet inte längre finns kvar.

Många försök till återställning av backuper har gjorts utan att önskat resultat har uppnåtts.

Vi är de första att beklaga det inträffade. Ingen är mer upprörd än vad vi är över detta.

Det ska inte hända. Det får inte hända. Men det har hänt. Varför detta har inträffat är inte klarlagt ännu, men misstankar finns att något gick rejält snett när webhotellet flyttade data och konton mellan olika servrar i månadsskiftet februari/mars 2013.

Konsekvenserna av det inträffade:
- Inga inlägg eller privata meddelanden från slutet av november 2011 finns längre kvar.
- Inga registrerade medlemskonton från slutet av november 2011 finns längre kvar.
- En del personliga bilder, s.k. avatars, fungerar inte längre eller visas i fel storlek.

Detta innebär tyvärr att:
- Alla intressanta och aktiva trådar får skapas igen på nytt.
- Nyregistrering behövs för medlemmar som registrerat sig efter slutet av november 2011.
- En del personliga bilder, s.k. avatars, kan behöva laddas upp på nytt.

Viktig gällande lösenord och användarkonton:
Flera av er kan behöva få nya lösenord skickade till er mail för att på nytt kunna logga in på era konton. Detta är en extra inbyggd säkerhetsfunktion som träder i kraft när en gammal databas installeras på ett nytt forum.

För att få ett nytt lösenord skickat, följ instruktionerna som dyker upp på skärmen vid inloggningsförsök. Skulle problem uppstå, maila johan@metallica.nu för assistans.

Vi vill poängtera att inget tyder på att en hackerattack ligger bakom det inträffade. Vad både vi och vårt webhotell kan bedöma så föreligger ingen risk att användarnamn, e-post, lösenord eller annan personlig information har kommit i orätta händer.

Vad händer nu?
Vi fortsätter att gå igenom vad som hänt med webhotellet för att försöka få klarhet i det hela. Om vi bedömer att vi behöver byta webhotell för att säkerställa driften, så kommer vi göra detta snarast möjligt. Förutom webhotellets egna backuper så kommer vi i framtiden även själva göra regelbundna manuella backuper av forumdatabasen. Allt för att förhindra liknande missöden i framtiden.

Skulle ni ha några frågor eller funderingar kring det inträffade, eller behöver någon form hjälp för att komma igång på nytt på forumet, tveka inte att skicka ett mail till johan@metallica.nu

Förutom ovanstående konsekvenser, som vi kunnat notera hittills, så kan det eventuellt dyka upp andra mindre störningar närmaste tiden. Vi ser gärna att ni mailar oss, på johan@metallica.nu, och berättar om alla små eller stora problem som ni kan stöta på framöver, så ska vi ta itu med dessa.

Slutligen passade vi även på att installera ett nytt färgtema här på forumet, i lite mer mörka och hårdrocksanpassade färger. Skulle du föredra någon av de gamla färgtemana, så går det att välja något av dessa via den personliga kontrollpanelen.

Vi ber givetvis om ursäkt för det inträffade och de olägenheter det medför. Då vi själva inte har överseende med det inträffade, när det gäller den tekniska aspekten och krånglande backupsystem, så kommer vi heller inte be er ha överseende. Ni har all rätt att vara förbannade. Det är nämligen vi. Vi hoppas dock att ni stannar kvar och fortsätter hålla liv i forumet, i väntan på nästa album. I väntan på nästa 3D-film. I väntan på nästa sverigeturné...

ROCK ON!

_________________

Exonerate the West Memphis Three - http://www.wm3.org


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 1 post ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net